Bal binlerce yıldır kullanılan bir tatlandırıcıdır. Arılar tarafından çiçeklerden nektar toplanarak üretilir ve sağlığa faydalı antioksidanlar ve besinler içerir. Bal, fırınlama ve pişirme gibi birçok farklı uygulamada kullanılabilir veya sadece kaşıkla yenebilir!
Bölüm: Bal, öksürük kesici olarak incelenmiştir ve reçetesiz satılan ilaçlar kadar etkili olabilir.
Bal, lezzetli ve tatlı olmasının yanı sıra, öksürük kesici olarak incelenmiştir ve reçetesiz satılan ilaçlar kadar etkili olabilir. Ayrıca mide ekşimesi, alerji ve astıma da yardımcı olduğu gösterilmiştir. Sadece bu da değil, belirli bölgelerden elde edilen balın artan enerji seviyeleri veya gelişmiş uyku kalitesi gibi sağlık yararlarını destekleyebileceğine dair kanıtlar vardır.
Balın atletik performansı artırdığı ve iyileşmeyi hızlandırdığı bulunmuştur.
Tatlı şeylerin kasların iyileşmesine yardımcı olduğu ve atletik performansı artırdığı bulunmuştur. Aynı zamanda doğal bir antioksidan, vitamin ve mineral, karbonhidrat, protein ve yağ kaynağıdır.
Bal, vücudunuzun sağlıklı olması için ihtiyaç duyduğu fruktoz (meyve şekeri), glikoz (kan şekeri), su ve balmumu içerir. Balın şekerleri kan dolaşımına yavaşça emilir, böylece kan şekeri seviyelerinde ani yükselmeler olmadan sürekli enerji sağlarlar.
Bal mide ekşimesine de yardımcı olabilir
Balın mide ekşimesini hafifletmeye yardımcı olma özelliği de dahil olmak üzere bir dizi başka sağlık yararı da vardır. Bal yüzyıllardır tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır ve bir tedavi veya takviye olarak kullanılabilir. Balın antiasit özelliklerinin mide asidini nötralize etmeye ve mide ekşimesi ile ilişkili ağrıyı önlemeye yardımcı olabileceğine inanılmaktadır.
Sağlıklı insanlar yerel bal yerken çok fazla rahatsızlık hissetmemelidir, ancak daha hassas olanlar yerel bal tüketirken daha fazla gastrointestinal sıkıntı yaşayabilir. Yerel bal yeme konusunda herhangi bir endişeniz varsa, düzenli olarak tüketmeden veya yemek tariflerinde bir bileşen olarak kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.
Bal, kan şekeri seviyesini sofra şekerine göre daha yavaş yükseltir.
Bal şekerden daha tatlıdır, bu nedenle daha az kullanabilirsiniz.
Balın glisemik indeksi şekerden daha düşüktür, bu nedenle kan şekeri seviyesini daha yavaş yükseltir. Bu, yemekten sonra glikoz seviyelerinde hızlı yükselmeleri önlemeye yardımcı olarak diyabet ve hipoglisemisi olan kişiler için yararlı olabilir.
Bal, sofra şekeri veya yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFCS) gibi rafine şekerlerden daha fazla besin içerir. Örneğin, bal az miktarda kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum içerir - ortalama Amerikan diyetinde genellikle eksik olan besinler.
Bal, kahve ve çayda şeker yerine daha sağlıklı bir alternatif olabilir.
Bal, çiçek nektarından elde edilen doğal bir tatlandırıcıdır. Sonuç olarak, birçok yönden rafine şekerlere göre daha sağlıklı bir alternatiftir:
Bal, şeker ve diğer tatlandırıcılardan daha az kaloriye sahiptir. Bu, beliniz konusunda suçluluk hissetmeden onu özgürce kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Bal, sofra şekerinden daha fazla antioksidan içerir, bu da onu diyetlerinde serbest radikallerden kaçınmak isteyenler için mükemmel bir seçim haline getirir.
Bir çay kaşığı bal, beyaz veya esmer şekerin 46 kalorisine kıyasla sadece 17 kaloriye sahiptir; bu da balı, kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olması gereken ancak yine de tatlı bir şeyler isteyen şeker hastaları için ideal bir seçim haline getirir (günlük karbonhidrat alımına sadık kaldıkları sürece).
Balın glisemik indeks derecesi sofra şekerinden daha düşüktür. Bu, balla yapılan yiyeceklerin, yedikten sonra kan şekeri seviyelerinin sofra şekeriyle yapılan yiyecekler kadar hızlı yükselmesine neden olmayacağı anlamına gelir; bu da günün ilerleyen saatlerinde açlık ağrılarını önlemeye yardımcı olabilir.
Manuka balı Yeni Zelanda'dan gelen sağlıklı bir çeşittir. Yüzyıllardır tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır.
Manuka balı Yeni Zelanda'dan gelen sağlıklı bir çeşittir. Yüzyıllardır tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır ve Avustralya ve Yeni Zelanda'da yetişen Manuka çalısının nektarından yapılır. Manuka balının ilk kullanımı ciltteki yaraları, yanıkları ve diğer yaraları tedavi etmek içindi. Manuka balındaki aktif bir bileşen, antibakteriyel özelliklere sahip olduğu gösterilen ve aynı zamanda bir anti-enflamatuar ajan olarak işlev gören metilglioksaldır (MG).
Uluslararası Klinik Laboratuvar Standartları Federasyonu (IFCC), kaliteli manuka balını Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157:H7 ve Pseudomonas aeruginosa bakterilerine karşı yüzde 10'dan fazla; Candida albicans'a karşı yüzde 5'ten az; Saccharomyces ceruginosa'ya karşı yüzde 0'dan az aktivite seviyesine sahip olarak tanımlamaktadır.Saccharomyces cerevisiae'ya karşı yüzde 5; Aspergillus niger'e karşı yüzde 2'den az; ve 230 nm dalga boyunda UV tespiti ile HPLC ile analiz edildiğinde 1 ila 5 mg/kg metilglioksal içeriği veya daha yüksek
Pek çok bal çeşidi vardır ve her birinin kendine özgü tadı, rengi, kokusu ve besin profili vardır.
Her biri kendine özgü tat, renk, koku ve besin profiline sahip birçok bal türü vardır. Bal, yapıldığı çiçek nektarının türüne bağlı olarak birçok renkte olabilir. Bal arıları dünyanın dört bir yanına yayılmış çiçeklerden nektar toplar ve nerede üretildiğine (çiçek türüne) bağlı olarak tadı değişebilen bal yapmak için depolar. Balların çoğu belirli bitki veya çiçeklerden elde edildiğinden, nektarı sağlayan bitkiye bağlı olarak çiçeksi veya meyvemsi olabilen benzersiz tatlara sahip olma eğilimindedirler.
Dünya çapında bal üretimi için kaynak olarak tanımlanmış 1.500'den fazla çiçekli bitki türü vardır; ancak bunların sadece %7'si ticari olarak önemli miktarlarda arı tarafından toplanan polen üretmektedir - polen, iyi kalitede saf ham ısıtılmamış ham işlenmemiş mağara organik işlenmemiş organik ham 100 saf doğal ham organik kır çiçeği gurme üstün kaliteli ithal el yapımı zanaatkar küçük parti el yapımı zanaatkar hazırlanmış üstün kaliteli ithal el yapımı zanaatkar küçük parti el yapımı zanaatkar hazırlanmış zanaatkar küçük parti el yapımı zanaatkar hazırlanmış zanaatkar küçük parti el yapımı zanaatkar hazırlanmış artisinal küçük parti...
Yerel bal, alerji mevsiminde düzenli olarak tüketilirse alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Yerel bal, alerji mevsiminde düzenli olarak tüketilirse alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Yerel bal, yerel bitkilerden elde edilen polenleri içerdiğinden alerjik reaksiyonları hafifletme olasılığı uluslararası markalara göre daha yüksektir. Ayrıca yerel bal, mağazadan satın alınan bala göre daha az işlem gördüğü için doğal antibakteriyel özelliklerini korur. Ayrıca antibiyotiklerle tedavi edilmemiş arılar tarafından üretilme olasılığı daha yüksektir - bu da ürünlerini mümkün olduğunca doğal isteyenler için bir bonus!
Bal sağlıklı bir tatlandırıcıdır ve rafine şekerlerden daha iyi olabilir
Bal rafine şekerden daha tatlıdır, ancak daha az kaloriye sahiptir. Bu da beyaz şekerle aynı miktarda tatlılık elde etmek için daha az bal kullanabileceğiniz anlamına gelir! Bal ayrıca antioksidanlar ve C vitamini gibi sağlığınız için iyi olan bazı vitaminler içerir.
Bal gibi daha sağlıklı bir tatlandırıcı için çok fazla harcama yapmaktan endişe ediyorsanız, buna değeceğini unutmayın! Sağlığa faydaları uzun vadede her türlü maliyetten daha ağır basacaktır çünkü ileride diyabet veya kanser gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olacaktır.